5651486|05a722c2ef8596252375543c383946ee

Πληροφορίες Αποστολής

Στέλνουμε τα αγαθά σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μερικά από τα προϊόντα είναι μόνο για την Eλλάδα.

Συνεργαζόμαστε με τα ΕΛΤΑ , και ΕΛΤΑ Μεταφορική , Elta courier.

Όλες οι τιμές είναι με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας , τον γνωστό Φ.Π.Α.

Παραγγελία / Παράδοση Προϊόντων / Έξοδα Αποστολής

Ολοκλήρωση παραγγελίας:
Με το που ολοκληρώνεται η παραγγελία σας, σας εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα (παράδειγμα): "Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. O αριθμός παραγγελίας σας είναι 71243. Παρακαλούμε ελέγξτε το e-mail σας. Σας έχουμε αποστείλει ένα επιβεβαιωτικό e-mail με τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας."


·  Έξοδα Αποστολής / Δωρεάν παράδοση (Ελλάδα)

Tο συνολικό κόστος επιβάρυνσης για τα έξοδα αποστολής είναι: 

-5,50 € για το (1) ένα κιλό βάρους προϊόντων,

-6,00€ για τα (2) δύο κιλά βάρους προϊόντων,

-6,50€ για τα (3) τρία κιλά βάρους προϊόντων,

-7,00€ για τα (4) τέσσερα κιλά βάρους προϊόντων.

Για κάθε επιπλέον κιλό βάρους πέρα των (4) τεσσάρων κιλών η χρέωση είναι 0,5€ ανά κιλό βάρους έως τα (10) δέκα κιλά.
Για κάθε επιπλέον κιλό βάρους πέρα των (10) δέκα κιλών η χρέωση είναι 1,00€ ανά κιλό βάρους έως τα (40) σαράντα κιλά.

(στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ο ΦΠΑ).

Για αγορές αξίας πάνω απο 100€ τα έξοδα αποστολής είναι Δωρεάν , για τα πρώτα 5 κιλά βάρους προϊόντων.

Για αγορές άνω των 100€ και με βάρος μεγαλύτερο απο 10 κιλά τα έξοδα αποστολής είναι Δωρεάν για τα πρώτα 5 κιλά βάρους προϊόντων.


·  Έξοδα Αποστολής (Υπόλοιπη Ευρώπη)

Το κόστος επιβάρυνσης θα είναι ανάλογο της υπηρεσίας και του τόπου παράδοσης.


Οι ημέρες παράδοσης είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και από τις 10.00 πμ μέχρι 4.00 μμ. Σε περιπτώσεις απαίτησης του αγοραστή άλλης ώρας και άλλης μέρας παράδοσης θα πρέπει να γίνεται βάση συνεννόησης με τον «Προμηθέα» Κοιν.Σ.Επ.. H παράδοση της παραγγελίας θα πραγματοποιείται εντός 4-7 εργάσιμων ημερών.


Καθυστέρηση παραγγελίας

Η παραγγελιά σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

·  Το προϊόν που παραγγείλατε δεν είναι διαθέσιμο: Ανάμεσα στα προϊόντα που προβάλλονται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα υπάρχει η σπάνια περίπτωση να έχει εξαντληθεί και το ηλεκτρονικό μας σύστημα (on line) να μην έχει προλάβει να ενημερώσει αυτόματα για την διαθεσιμότητα του προϊόντος. Στην περίπτωση αυτή o «Προμηθέας» Κοιν.Σ.Επ θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για να σας δώσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις ή ακόμα να γίνει και ακύρωση της παραγγελίας χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον καταναλωτή.

·  Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και παράδοση της παραγγελιάς σας.

·  Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επικοινωνία μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή πχ τα στοιχεία σας που έχετε καταχωρήσει δεν είναι σωστά ενημερωμένα.


Υπαναχώρηση / Επιστροφή - Αλλαγή Προϊόντων

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάσταση τους ,που κάποιες φορές μπορεί να μην καλύψουν τις προσδοκίες σας εξαιτίας της μη φυσικής παρουσίας των κατά την αγορά.

Επιστροφή Μη Ελαττωματικών Προϊόντων
Πιστεύω μας είναι ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν πρέπει να διαφέρει σε τίποτα από ένα φυσικό κατάστημα της αλυσίδας έτσι είτε η επιστροφή γίνεται λόγω αλλαγής μεγέθους, χρώματος είτε για οποιοδήποτε λόγο όπως για παράδειγμα επειδή δεν μείνατε ευχαριστημένοι από το προϊόν σας, παρέχεται η δυνατότητα της επιστροφής εντός 7 εργάσιμων ημερών από την ημέρα παραλαβής.
Εάν η επιστροφή δεν πραγματοποιηθεί εντός 7 εργασίμων ημερών τότε η εταιρεία μας δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή για αντικατάσταση ή ακύρωση της συναλλαγής. Τονίζουμε ότι ημερομηνία αποστολής του επιστρεφόμενου προϊόντος θεωρείται αυτή που αναγράφεται από τον courier στην απόδειξη παραλαβής, για τον έλεγχο του εμπροθέσμου. Σε κάθε περίπτωση τα επιστρεφόμενα προϊόντα πρέπει να βρίσκονται στην κατάσταση που παραλήφθηκαν από τον πελάτη, πλήρη και χωρίς φθορές και η συσκευασία τους να είναι αυτή που κανονικά συνοδεύει το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση, μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής, Φορτωτική κ.ο.κ). Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον αποστολέα.

Επιγραμματικά η επιστροφή και αντικατάσταση ενός προϊόντος είναι εφικτή υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

·  επικοινωνήστε εν πρώτης στο τηλέφωνο ή αποστείλετε email στην διεύθυνση promitheaskoinsep@gmail.com  εντός 3 ημερών αιτιολογώντας τον λόγω της επιστροφής

·  η επιστροφή να πραγματοποιείται εντός 7 εργασίμων ημερών από την ημέρα παραλαβής

·  το προϊόν να μην έχει χρησιμοποιηθεί

·  το προϊόν να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που αποδεικνύουν την συναλλαγή (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής , Φορτωτική κ.ο.κ)

Εάν το προϊόν δεν πληρεί τους προαναφερθέντες όρους, θα επιστρέφεται στον αποστολέα. Σε διαφορετική περίπτωση το κόστος επαναποστολής (αντικατάστασης προϊόντος) επιβαρύνει εξ' ολοκλήρου τον «Προμηθέα» Κοιν.Σ.Επ. για μία μόνο φορά.

Επιστροφή Ελαττωματικών Προϊόντων
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του «Προμηθέα» Κοιν.Σ.Επ. πουλήθηκαν προϊόντα κακής και ελαττωματικής ποιότητας ή από λάθος στην λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή, κατεστραμμένα κατά την μεταφορά, με κακή συσκευασία κ.λ.π. τότε αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της αντικατάστασης, το κόστος επιστροφής (οπότε θα καταθέσει το αντίστοιχο ποσό εξόδων σε λογαριασμό τραπέζης που θα του υποδειχτεί), καθώς επίσης και τα έξοδα επαναποστολής. Οι όροι επιστροφής παραμένουν οι ίδιοι με αυτούς που προαναφέραμε.